FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

     Podsekretarz stanu Ewa Lech uczestniczyła w rozmowach z przedstawicielami Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie.

     W spotkaniu udział wzięli również posłowie na Sejm RP z województwa małopolskiego i podkarpackiego oraz przedstawiciele Inspekcji Weterynaryjnej.
     Omówione zostały kwestie dotyczące możliwości produkcji i umieszczania na rynku polskich produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie w świetle obowiązujących unijnych norm w zakresie pozostałości zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi (WWA).
     Wszyscy uczestnicy spotkania wyrazili nadzieję na dalszą współpracę i zadeklarowali gotowość do prac w celu zapewnienia dostępu do produktów mięsnych wędzonych tradycyjnie bez ograniczeń.


 

Źródło: www.minrol.gov.pl

 

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30