FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
970x90
Precyzyjne przyrządy Testo do pomiaru temperatury i pH w przemyśle mięsnym
pHmetr testo 205
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH i temperatury w mięsie z automatyczną kompensacją temperatury
Termometr testo 105
Miernik temperatury ze specjalną sondą do mrożonek
Rejestratory temperatury Testo
z zasilaniem bateryjnym, alarmowaniem i odczytem danych przez USB lub SD
System rejestratorów danych WiFi
testo Saveris 2

z zasilaniem bateryjnym, alarmowaniem i odczytem danych przez USB lub SD
  • Polski drób pojedzie do Singapuru

    Importerzy singapurscy z niecierpliwością oczekiwali na tę informację, uzależniając dalsze rozmowy handlowe, w tym w ramach zbliżających się targów Food&Hotel Asia 2018, od uzyskania pozwoleń eksportowych przez polskie zakłady.

  • Polska kiełbasa smakuje w Berlinie

    Polska funkcjonuje w ramach tych samych struktur Unii Europejskiej, co nasi zachodni sąsiedzi. Obowiązują nas te same dyrektywy dotyczące bezpieczeństwa żywności, identyczne standardy, a w niektórych przypadkach nasze przepisy są jeszcze bardziej zaostrzone.

  • ARIMR: Dopłaty bezpośrednie - Oświadczenie o braku zmian w 2018 roku

    Od dzisiaj (15 lutego) do 14 marca 2018r. rolnicy mogą składać w biurach powiatowych ARiMR "Oświadczenia potwierdzające brak zmian w 2018 roku w odniesieniu do wniosku o przyznanie płatności złożonego w roku 2017".

  • Będą nowe zasady uboju na użytek własny

    W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi trwają prace nad uproszczeniem zasad dotyczących uboju na użytek własny. Proponuje się ułatwienia w zdobywaniu kwalifikacji przez osoby, które będą dokonywać uboju zwierząt kopytnych w gospodarstwie na własny użytek.

Niemiec zatrudnił Polaków

     I na pierwszym spotkaniu: „Zrobię wam tu drugie Auschwitz". Mieszkańcy Gubina zszokowani słowami pracodawcy z Niemiec. „Zrobię wam tu drugie Auschwitz" - odgrażał się podczas pierwszego spotkania mężczyzna o imieniu Jurgen.

Czytaj więcej...

Praca w przemyśle mięsnym

      Powszechnie wiadomo, że praca masarza, rzeźnika, czy ubojowca nie jest zajęciem ani lekkim, ani łatwym. Nie dość, że wymaga niejednokrotnie dużego wysiłku fizycznego, to jeszcze warunki pracy trudno nazwać komfortowymi. Wielogodzinna praca, powtarzalne czynności wymagające precyzji i niskie temperatury w jakich przychodzi je wykonywać, to pewnie nie wszystkie aspekty jakie laik może dostrzec.

Czytaj więcej...

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31