FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
  • Polski drób pojedzie do Singapuru

    Importerzy singapurscy z niecierpliwością oczekiwali na tę informację, uzależniając dalsze rozmowy handlowe, w tym w ramach zbliżających się targów Food&Hotel Asia 2018, od uzyskania pozwoleń eksportowych przez polskie zakłady.

  • Polska kiełbasa smakuje w Berlinie

    Polska funkcjonuje w ramach tych samych struktur Unii Europejskiej, co nasi zachodni sąsiedzi. Obowiązują nas te same dyrektywy dotyczące bezpieczeństwa żywności, identyczne standardy, a w niektórych przypadkach nasze przepisy są jeszcze bardziej zaostrzone.

  • ARIMR: Dopłaty bezpośrednie - Oświadczenie o braku zmian w 2018 roku

    Od dzisiaj (15 lutego) do 14 marca 2018r. rolnicy mogą składać w biurach powiatowych ARiMR "Oświadczenia potwierdzające brak zmian w 2018 roku w odniesieniu do wniosku o przyznanie płatności złożonego w roku 2017".

   Wiadomo, że technika chłodnicza jest dla przemysłu mięsnego jedną z kluczowych technologii. Nie sposób wyobrazić sobie działania jakiegokolwiek zakładu mięsnego bez wykorzystania technik chłodniczych, które są wręcz wymagane w procesach przetwarzania, w przechowywaniu czy w transporcie mięsa i jego wyrobów.

W myśl zasady potrzeba jest matką wynalazków, przemysł spożywczy jest istotnym kołem napędowym dla rozwoju technik i technologii chłodniczych. Niemal wszystkie firmy związane z chłodnictwem, są dostawcami tych technologii między innymi dla przemysłu spożywczego.


Dzięki uprzejmości redakcji czasopisma "Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna" możemy Państwu przedstawić historię jednej z najstarszych firm branży chłodniczej. Jest to holenderska firma Grasso - producent urządzeń chłodniczych o światowej renomie.

Zachęcamy do lektury - aby przeczytać cały artykuł należy kliknąć poniższy link:

Historia firmy Grasso (1858 – 2008)

Źródło: www.tchik.pl

 

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Chłodnictwo - linki