FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

     „Konkurencja na światowym rynku żywności jest duża. Cieszę się, że w Warszawie odbywa się taka inicjatywa, na której spotykają się przedstawiciele sektora spożywczego. Mam nadzieję, że dzięki temu jeszcze więcej polskich produktów - smacznych, wartościowych i ekologicznych, będzie pojawiać się na europejskich stołach" - tymi słowami Zbigniew Babalski, wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi otworzył III edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw.

     Już po raz kolejny przez te kilka kwietniowych dni Warszawa staje się międzynarodową stolicą biznesu spożywczego. Targi WorldFood Warsaw to nie tylko 250 wystawców, ale również wiele zagranicznych delegacji (m.in. z Belgii czy Indii), polskich i zagranicznych ekspertów, reprezentantów sektora spożywczego, handlu, HoReCa oraz mediów.


wf logo

 

     W uroczystym otwarciu wystawy uczestniczyli: Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Zbigniew Babalski, Poseł do Parlamentu Europejskiego Czesław Siekierski, Prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski oraz organizatorzy: dyrektor targów Agnieszka Szpaderska oraz Anatoly Sushon – dyrektor sektora żywności i opakowań w grupie ITE.

    „Sukces poprzednich edycji targów WorldFood Warsaw potwierdza, że Polska jest atrakcyjnym parterem międzynarodowego biznesu spożywczego" – podkreśliła dyrektor targów Agnieszka Szpaderska.

Czytaj więcej na stronach WorldFood Warsaw

Źródło: www.worldfood.pl

 

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30