FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

     Agencja Rynku Rolnego informuje, że Komisja Europejska opublikowała Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015r., wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat, zgodnie z którym wnioski o dopłatę będzie można składać od 4 stycznia 2016r.

     Mechanizmem objęte będą tusze/półtusze i niektóre elementy wieprzowe (m.in. szynki, boczki, łopatki, przodki, schaby, karkówki oraz tłuszcz podskórny). Okres przechowywania (okres objęty dopłatą) wynosić będzie 90, 120, 150 dni. Stawki dopłat w porównaniu z obowiązującymi w 2015 r. podwyższono o ok.17-20 % (w zależności od asortymentu i okresu przechowywania).


Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015r.
wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat.

 

 

 

Źródło: www.arr.gov.pl

 

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30