FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

Święto Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy

Pod patronatem św.Błażeja

     Ogólnopolski Cech Rzeźników Wędliniarzy Kucharzy 7 lutego obchodził uroczyście swoje święto cechowe. Uroczystości rozpoczęły się tradycyjnie w Poznańskiej Farze od Mszy Świętej, której przewodniczył ks. Mateusz Misiak, a koncelebrował ks. Tadeusz Magas Kapelan Cechu. Msza z okazji Święta Patrona Cechu ma swoje tradycyjne elementy – nie zabrakło ich także i dzisiaj.

Czytaj więcej...

Konferencja Handlowa Meat Market 2016

     Meat Market 2016 to konferencja poświęcona zagadnieniom handlu mięsem i wyrobami mięsnymi skierowana do osób profesjonalnie zajmujących się zakupem i sprzedażą, której towarzyszą spotkania z kupcami z sieci handlowych. Najbliższa edycja będzie drugą organizowaną dla branży mięsnej i odbędzie się 22 kwietnia 2016 roku w Centrum Konferencyjnym Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.

Czytaj więcej...

Rynek Republiki Kuby otwarty dla polskiego mięsa drobiowego

     W wyniku zintensyfikowanych działań podjętych przez Głównego Lekarza Weterynarii w 2015 roku, pismem z dnia 16 grudnia 2015 roku służby weterynaryjne władz kubańskich poinformowały o pozytywnym wyniku audytu przeprowadzonego w polskich zakładach drobiowych i mleczarskich w sierpniu ubiegłego roku.

Czytaj więcej...

Targi Gruene Woche - polska żywność Berlinie

     W Berlinie trwają Międzynarodowe Targi Rolno-Spożywcze „Zielony Tydzień". Ta jedna z największych tego typu imprez skupia producentów żywności, maszyn rolniczych, urządzeń i wyposażenia gospodarstw z całego świata.

Czytaj więcej...

Spotkanie z przedstawicielami sektora wieprzowiny

     Sekretarz stanu Jacek Bogucki spotkał się dziś z przedstawicielami Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych Rolników i Organizacji Rolniczych. W czasie spotkania poruszono temat aktualnej sytuacji na rynku wieprzowiny.

Czytaj więcej...

Dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny na 2016

     Agencja Rynku Rolnego informuje, że Komisja Europejska opublikowała Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015r., wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat, zgodnie z którym wnioski o dopłatę będzie można składać od 4 stycznia 2016r.

Czytaj więcej...

Kalendarz

Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30